Zavadlavov odvjetnik najavio žalbu na presudu

Zavadlavu je potvrđena kazna od 40 godina zatvora

24.10.2023.,Split - Danas je na splitskom Zupanijskom sudu objavljena presuda Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo. Ponovno je osuđen 40 godina zatvora. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
FOTO: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Na ponovljenom suđenju za trostruko ubojstvo u Splitu, Filip Zavadlav osuđen je danas na kaznu od 40 godina zatvora. Zavadlav je presudu je slušao s podsmijehom, a potom je i zapljeskao. Njegov odvjetnik Toni Vukičević najavio je žalbu.

“Sud je mišljenja da temeljem izvedenih dokaza ne bi bilo potvrđeno da bi moj branjenik dolazio u situaciju da su ga osobe koje su stradale iznuđivale. Nema dokaza da bi postojao nivo kontakta između njih. Samim tim, Vijeće ne nalazi da postoje osvetnički motivi u njegovom ponašanju”, rekao je Zavadlavov odvjetnik, prenosi Danas.hr.

“Ovo vijeće drži kako je ovaj događaj jedan od najbrutalnijih i najtežih zločina djela u Dalmaciji pa i Hrvatskoj zbog čega je odmjerilo najvišu kaznu koju kao jedinstvenu može dati”, rekla je sutkinja Županijskog suda u Splitu Višnja Strinić tijekom izricanja presude.

Filip Zavadlav Ivana Ivanovic/PIXSELL

Ubojstvo usred Splita

Zavadlav je 11. siječnja 2020. s 37 metaka iz automatske puške ubioMarina Bobana (25), Juricu Torlaka (37) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na motorima na Šperunu i u Varošu.

U rujnu prošle godine Visoki kazneni sud po žalbi mu je djelomično ukinuo prvu presudu zbog trostrukog ubojstva koje se dogodilo u siječnju 2020. godine u splitskom Varošu. Po toj presudi, koja je donesena u veljači 2021. godine, bio je također osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina.

Tijekom suđenja je saslušano više od 20 svjedoka, a među prvima su to bili roditelji ubijenih te očevici koji su se toga dana zatekli u Varošu.