Brat Filipa Zavadlava pomahnitao pred sudom. Razbijao i pokušao upasti u zgradu, policajci ga morali doslovno odnijeti

Filip Zavadlav danas je osuđen na 40 godina zatvora

24.10.2023., Split - Presuda Zavadlavu 40 godina zatvora
Policija je odvela brata Stanislava koji je bio ispred suda Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
FOTO: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Županijski sud u Splitu objavio je danas presudu u ponovljenom suđenju za trostruko ubojstvo u centru Splita protiv optuženog Filipa Zavadlava (27). Proglašen je krivim i ponovno je dobio 40 godina zatvora. Tijekom izricanja presude, pred zgradom suda novinare je čekao Filipov brat Stanislav.

Kako piše Slobodna Dalmacija, Stanislav Zavadlav pokušao je ući u zgradu, no pravosudni policajci nisu ga pustili jer nije došao na vrijeme. Potom je razbio staklo, piše lokalna novina, nakon čega su ga dva policajca doslovno digla u zrak i odnijela van kruga zgrade Županijskog suda.

Trostruko ubojstvo u splitskom Varošu

Podsjetimo, Filip Zavadlav je 11. siječnja 2020. s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (37) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na dvama motorima na Šperunu i u Varošu.

U rujnu prošle godine Visoki kazneni sud po žalbi mu je djelomično ukinuo prvu presudu zbog trostrukog ubojstva koje se dogodilo u siječnju 2020. godine u splitskom Varošu. Po toj presudi, koja je donesena u veljači 2021. godine, bio je također osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina.

Tijekom suđenja je saslušano više od 20 svjedoka, a među prvima su to bili roditelji ubijenih te očevici koji su se toga dana zatekli u Varošu.