Policija tvrdila da je brat osumnjičenog ubojice Danke Ilić na ispitivanju umro prirodnom smrću. Istraga: 'Nasmrt je pretučen'

Na Dragijevićevu tijelu pronađene su brojne ozljede

11, April, 2024, Bor - Dalibor Dragijevic, who was arrested on suspicion of helping his older brother Dejan Dragijevic move the body of the two-year-old girl Danka Ilic, and then died of a heart attack during police detention, was buried at the cemetery in Zlot, in the presence of strong police forces in the village. Photo: M.M./ATAImages

11, april, 2024, Bor - Dalibor Dragijevic, koji je uhapsen zbog sumnje da je starijem bratu Dejanu Dragijevicu pomagao pri premestanju tela dvogodisnje devojcice Danke Ilic, a potom preminuo od srcanog udara tokom policijskog zadrzavanja, sahranjen je na groblju u Zlotu, u jake policijske snage koje su bile u selu. Photo: M.M./ATAImages Photo: M.M./ATAImages/PIXSELL
FOTO: M.M./ATAImages/Pixsell

Brat jednog od osumnjičenih za ubojstvo Danke Ilić, Dalibor Dragijević, umro je prije nešto manje od dva tjedna u pritvoru nakon što je osumnjičen da je pomogao u premještanju Dankina tijela.

Beogradski tjednik Radar javlja kako je Dragijević umro nasilnom smrću unutar policijske postaje u Boru, utvrđeno je istragom Instituta za sudsku medicinu u Beogradu.

Na Dragijevićevu tijelu pronađene su brojne ozljede, a nalaz vještaka proslijeđen je nadležnom Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru na daljnje postupanje.

Policija rekla da je umro prirodnom smrću

Daliboru Dragijeviću je 6. travnja određeno zadržavanje do 48 sati u policijskoj postaji u Boru. Policija je sumnjala da je pomogao svojemu bratu, optuženom za teško ubojstvo dvogodišnje Danke, u izvršavanju kaznenog djela.

U noći sa 6. na 7. travnja, policija je priopćila da je Dalibor umro “prirodnom smrću”. U priopćenju su naveli da mu je pozlilo te da je, unatoč pravovremenoj reakciji policije i liječnika, preminuo.

Potraga za tijelom Danke Ilić i dalje traje, a osumnjičenici, uhićeni radnici borskog Vodovoda Dejan Dragijević i Srđan Janković izdržavaju jednomjesečni istražni zatvor.