Otac osumnjičenog za Dankino ubojstvo ide u pritvor. Tužiteljstvo objavilo i kako se branio

Dalibor Dragijević, brat osumnjičenog Dejana, umro je danas u ranim jutarnjim satima

06, April, 2024, Bor - The search for the body of the murdered two-year-old Danka Ilic from Bor continues by checking several locations in the Bor area, and the police in the village of Zlot brought one of the suspects into the yard of the family of Dejan Dragijevic, one of the suspects for the murder of the child. Photo: M.M./ATAImages

06, april, 2024, Bor - Potraga za telom ubijene dvogodisnje Danke Ilic iz Bora nastavlja se proverom vise lokacija u borskom kraju, a policija je u selu Zlot uvela jednog od osumnjicenih u dvoriste porodice Dejana Dragijevica, jednog od osumnjicenih za ubistvo deteta. Photo: M.M./ATAImages Photo: M.M./ATA images/PIXSELL
FOTO: M.M./ATAImages

Još se traga za tijelom malene Danke Ilić (2), koja je ubijena kod Bora u Srbiji. Za njezino ubojstvo osumnjičeni su radnici lokalnog Vodovoda, Dejan Dragijević i Srđan Janković, obojica 50-godišnjaci. Policija je uhitila i Dragijevićevog oca Radu te brata Dalibora, jer sumnjaju da su mu pomogli premjestiti njeno tijelo na drugo mjesto.

Dalibor Dragijević umro je danas u ranim jutarnjim satima. Naglo mu je pozlilo, a nakon neuspješne reanimacije smrt je proglašena oko tri sata ujutro. Kako piše Blic, navodno je policiji priznao da je bratu pomogao da se riješi tijela.

O Daliboru i Dejanu Dragijeviću oglasili su se i iz Višeg javnog tužiteljstva u Zaječaru. “Više javno tužiteljstvo u Zaječaru je donijelo naredbu za obdukciju sada pokojnog D.D. koji je danas rano ujutro preminuo u Policijskoj upravi u Boru. Obdukcija je povjerena Institutu za sudsku medicinu u Beogradu. Također je dan nalog da se prikupe sve potrebne obavijesti u vezi smrti sada pokojnog D.D.-a”, objavilo je Više javno tužiteljstvo u Zaječaru ne navodeći identitet pokojnika, no riječ je o Daliboru Dragijeviću.

Mjesec dana pritvora

“U popodnevnim satima u Više javno tužiteljstvo u Zaječaru doveden je R.D. (Rade Dragijević) s kaznenom prijavom Policijske uprave u Boru, za kazneno djelo pomoć počinitelju poslije počinjenog kaznenog djela iz čl. 333. st. 3. u vezi st. 1. kaznenog zakona. Osumnjičeni se branio šutnjom.Sucu za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru predloženo je određivanje pritvora u trajanju do 30 dana, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti ili izmijeniti dokaze ili tragove kaznenog djela teško ubojstvo iz čl. 114. st. 1. tač. 9. KZ koji se vodi pred ovim tužiteljstvom te da će ometati postupak utjecajem na svjedoke koji će biti ispitani u postupku.

Rješenjem suca za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru osumnjičenom je određen pritvor u trajanju do 30 dana”, priopćili su iz Tužiteljstva, prenosi Nova.rs.

Policija sumnja da je i Rade Dragijević pomogao sinu da se riješi tijela malene Danke.