Ministarstvo: 'Nitko od navijača nije prihvatio da mu posudimo za jamčevinu. Neki su dobili pomoć za kupnju avionskih karata'

MVEP je ponudio plaćanje jamčevine da se ubrza proceduru, navijači bi novac morali vratiti

10.12.2023., Zracna luka Zagreb - Povratak pripadnika BBB-a iz zatvora u Grckoj. Photo: Pixsell/PIXSELL
FOTO: Pixsell/PIXSELL

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova priopćenjem se osvrnulo na povratak navijača Dinama iz Grčke u Hrvatsku. Danas su u Zagreb sletjele dvije grupe Bad Blue Boysa, a oba puta došlo je do incidenata, odnosno agresivnog ponašanja navijača ili njihovih prijatelja koji su ih došli dočekati, prema novinarima.

“Sukladno naputku hrvatske Vlade Veleposlanstvu RH u Ateni, svima je ponuđena novčana pomoć pri povratku u Hrvatsku. Ujedno, ponuđena je i mogućnost izvrštenja uplate jamčevine uz kasniji povrat, radi ubrzanja procedura, no takva ponuda nije iskorištena s obzirom da je jamčevina uplaćena putem odvjetnika navijača”, ističe se u priopćenju MVEP-a.,

Pomoć veleposlanstva primilo 14 navijača

“Veleposlanstvo RH u Ateni dosad je pružilo novčanu pomoć za potrebe kupnje avionskih karata i druge troškove radi povratka u RH za 14 hrvatskih državljana. Ujedno je putni list izdan za njih 6”, otkrivaju iz ministarstva Gordana Grlića Radmana.

“Vlada, MVEP i Veleposlanstvo RH u Ateni prate situaciju vezanu uz preostale hrvatske državljane koji su pritvoreni u Grčkoj te će nastaviti komunikaciju na svim razinama s grčkim tijelima”, zaključuje se u priopćenju.