Iz grčkih zatvora izašla još jedna skupina Bad Blue Boysa: 'Svima je ponuđena pomoć pri povratku u Hrvatsku'

U pritvoru su bili od kolovoza

06.12.2023., Atena, Grcka - Policija dovodi na sud navijace Dinama, Bad Blue Boyse. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Iz grčkih zatvora danas su na slobodu puštena još 22 hrvatska državljana, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. Time je ukupni broj puštenih Bad Blue Boysa porastao na 63.

Podsjetimo, oni su u pritvoru još od kolovoza i krvavih izgreda kod stadiona AEK-a u Ateni. Tada je u navijačkim neredima ubijen Michalis Katsouris, navijač AEK-a.

Prva skupina puštenih BBB-ovaca vratila se u Hrvatsku prošlog vikenda. Na aerodromu u Zagrebu dočekala ih je skupina maskiranih tipova koji su mahali upaljenim bakljama, a jedna je osoba nasrnula i na snimatelja Nove TV, izvijestila je ta televizijska kuća.

Ministarstvo: Svima je ponuđena novčana pomoć

Sukladno naputku Vlade, putem hrvatskog Veleposlanstva u Ateni, svima je ponuđena novčana pomoć pri povratku u Hrvatsku, kažu iz Ministarstva.

Ponuđena im je i mogućnost izvršenja uplate jamčevine uz kasniji povrat, radi ubrzanja procedura, no takva ponuda nije iskorištena s obzirom da je jamčevina uplaćena putem odvjetnika navijača, dodali su.

Veleposlanstvo RH u Ateni do sada je pružilo novčanu pomoć za potrebe kupnje avionskih karata i druge troškove radi povratka u Hrvatsku za 38 hrvatskih državljana, a putni listovi izdani su za njih 14.