Dijana Zadravec prostački izvrijeđala Rome: 'Samo siluju mačke, pucaju, leže pijani, rade nove Rome…’

U generalizirajućem statusu pritom se požalila kako 'ne dao Bog da kažeš da su cigani'

Predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice, Dijana Zadravec, jučer je na Facebooku izvrijeđala Rome. Riječ je pritom o osobi koja, kao izvanredna profesorica, predaje studentima na Stomatološkom fakultetu.

Zadravec je sinoć podijelila objavu Azila Prijatelji Čakovec u kojoj volonteri opisuju loše stanje u međimurskom romskom naselju i pritom u generalizirajućem statusu nasrnula na romsku manjinu. U komentarima pod svoju objavu napisala je pak kako Rome, kao i HDZ-ovce, “poznaje u dušu”.

Kako izgledaju Romi u Međimurju – sto rade domicilnom stanovnistvu i zivotinjama – kad ne pucaju, siluju macke ili mrtvi…

Posted by Dijana Zadravec on Wednesday, November 15, 2023

‘Al’ ne dao Bog da kažeš da su cigani’

“Kako izgledaju Romi u Međimurju – što rade domicilnom stanovništvu i životinjama – kad ne pucaju, siluju mačke ili mrtvi pijani leže naokolo i rade nove Rome, ne kradu i… Popis dug… Kad ne ucjenjuju Hitnu pomoć koja mora po njih jer ne dao Bog da ih odbiju, a drugi koji plaćaju zdravstvo čekaju u plućnom edemu… Iskustva su grozomorna”, napisala je. “Al’ ne dao Bog da kažeš da su cigani”, dodala je Zadravec.

Podsjećamo, Zadravec je u svibnju od Općinskog radnog suda u Zagrebu dobila nepravomoćnu presudu da nije smjela biti razriješena s dužnosti predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničke bolnice Sestre milosrdnice.

Smijenjena je nakon serije istupa u medijima u kojima je, po mišljenju ondašnje uprave, blatila bolnicu. Zato je morala napustiti funkciju, odnosno premještena je na drugo radno mjesto. Nakon presude bolnica ju je morala vratiti na funkciju.