Zapalio se automobil na autocesti A3. HAK javlja o velikim gužvama na prometnicama prema moru

Iz policije su kazali da u požaru automobila nitko nije ozlijeđen

FOTO: screenshot N1

Pojačan je promet na na važnijim cestama u smjeru mora, pojedinim dionicama autocesta, posebice na A1 Zagreb-Ploče-Karamatići u smjeru juga, gdje se u zonama radova vozi u kolonama u pokretu, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Promet je pojačan i na gradskim cestama, obilaznicama, na cestama u priobalju te na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom gdje su zabilježena duža čekanja, posebice na izlasku iz Hrvatske.

Povećana je gustoća prometa u smjeru Dubrovnika, a na pojedinim dionicama u zonama radova vozi se u kolonama u pokretu uz zastoje.

Kolone i gužve

Između čvorova Otočac i Perušić, u zoni radova i dvosmjernog prometa, u smjeru Dubrovnika kolona oko 17 sati bila duga oko pet kilometara. Kolona vozila između čvorova Rovanjska i Posedarje u smjeru Dubrovnika zbog povećane gustoće prometa i radova je oko tri kilometra.

Na A3 Bregana – Lipovac povećana je gustoća prometa u smjeru Lipovca. Zbog požara na vozilu između čvorova Popovača i Kutina, u smjeru Lipovca vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat. Iz PU sisačko-moslavačke za N1 su potvrdili da su oko 16:05 sati primili dojavu da je došlo do zapaljenja vozila na dijelu autoceste između Kutine i Novske te da u požaru nitko nije ozlijeđen.

Kolona teretnih vozila pred GP Bajakovo u smjeru Srbije je oko pet kilometara. Na A2 Zagreb-Macelj povećana je gustoća prometa u smjeru Zagreba, vozi se bez kolona i zastoja. Povećana je i gustoća prometa u smjeru Lipovca dok je kolona teretnih vozila pred GP Bajakovo u smjeru Srbije oko pet kilometara.