Zagrebački policajci sinoć banuli na 'car meet' na Slavonskoj, kaznili neke od više desetaka sudionika

Najavili su da će ovakvih racija biti još

FOTO: PU zagrebačka

Zagrebački policajci su sinoć oko 22 sata na velikom parkiralištu kod robnih terminala uz Slavonsku aveniju zamijetili desetke vozača motocikala i automobila koji su se okupili na tzv. car meetu.

Iz policije navode da kod takvih okupljanja vozača nerijetko zna doći do remećenja javnog reda i mira, ali i grubog kršenja prometnih propisa, što ponekad dovodi i do najtežih posljedica.

Zatekli 75 vozila

Stoga su, s ciljem da preveniraju bilo kakav kaos, krenuli u raciju: proveli su provjeru identiteta svih prisutnih te nadzor nad ukupno 75 vozila i vozača. Dvojici vozača napisali su prekršajnu kaznu zbog nepropisno postavljene registracijske pločice i proklizavanja vozilom, a druge delikte nisu utvrdili.

U priopćenju su pozvali vozače i sve druge sudionike u prometu da poštuju zakonske propise najavljujući nastavak ovakvih provjera kako bi osigurali poštivanje javnog reda i mira te sigurnost u prometu uz, kako kažu, inzistiranje na prometnoj kulturi svih sudionika u prometu.

Podsjetimo, prošle godine u lipnju se dogodila nesreća na takvom jednom okupljanju na parkiralištu šoping centra u Buzinu. Mladi vozač je na car meetu velikom brzinom uletio u grupu ljudi i ozlijedio njih petero.