Vozač kamiona kod Stare Gradiške skršio 16 auta, ozlijedio 18 ljudi, prije toga probio rampu na autocesti. Bio je pozitivan na droge

Policija još uvijek nije do kraja rasvijetlila sve okolnosti kaosa

23.03.2024., Stara Gradiska - Na drzavnoj cesti D5 kod Novog Varosa prema granicnom prijelazu Stara Gradiska teretnjak naletio na kolonu od vise automobila. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

Jučer se nedaleko od graničnog prijelaza Stara Gradiška dogodila teška prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo ukupno 17 vozila – 16 automobila i kamion. Ozlijeđeno je 18 osoba, od kojih četiri teško.

Okolnosti nesreće se još uvijek utvrđuju, ali je HRT objavio nove informacije o nesreći. Prouzročio ju je rumunjski državljanin (35). Neslužbeno se doznaje da je preliminarnim testom bio pozitivan na droge, ali to se još treba utvrditi ili odbaciti kada stigne nalaz krvi i urina.

On se još uvijek nalazi u policiji, kriminalističko istraživanje još traje, a kada završi bit će predan pritvorskom nadzorniku. Trenutno ga sumnjiče za, kako stoji u policijskom priopćenju, “teško kazneno djelo opće sigurnosti u svezi kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom”. Kriminalističkim istraživanjem utvrdit će se što se zapravo dogodilo i zašto je ovaj 35-godišnjak svojom suludom vožnjom najprije probio rampu na naplatnoj postaji Okučani i onda nastavio prema graničnom prijelazu gdje se zabio u automobile koji su čekali u koloni.

Dvije osobe prebačene u Zagreb

Srećom, u prometnoj nesreći nitko nije poginuo, ali su četiri osobe teško ozlijeđene. Dvije su prebačene u zagrebačku Klinika za traumatologiju KBC-a “Sestre milosrdnice”, a jedna je zadržana u novogradiškoj bolnici.

Ostali su otišli na kućno liječenje. Po njih su došle obitelji, a radi se uglavnom o stranim državljanima. “Crveni križ je pružio prenoćište, tako da svi su na sreću zbrinuti. Djecu dvoje ozlijeđenih koji su prevezeni u Zagreb preuzela je rodbina”, rekla je Slavica Konjević Pernar, pomoćnica ravnatelja Opće bolnice Nova Gradiška za HRT.

Promet je zbog očevida, inače, bio u potpunosti zatvoren od subote u 17 sati do nedjelje u 3 ujutro.