Video, foto. Hladna fronta stigla u Hrvatsku. Jučer je bilo 30°C, a sada snijeg pada u Zagorju i na Sljemenu

Očekuje se stvaranje tanjeg snježnog pokrivača u Gorskom kotaru

FOTO: Volim Zagorje/Facebook

Na Sljemenu pada snijeg. Pokazuju to snimke kamera koje emitiraju uživo sa Sljemena, dok DHMZ javlja kako je temperatura na Puntijarki pala ispod nule.

Dio je to najavljene promjene vremena koja Hrvatsku zahvaća sa sjeverozapada. Temperature su u odnosu na jučer značajno pale od Varaždina pa do Daruvara, dok ostatak zemlje tek čeka promjena.

Snijeg pada i u Trakošćanu

No, snijeg ne pada samo na Sljemenu. Kako se vidi na snimkama, snijeg pada i u Trakošćanu i Bednji. Portal Zagorje International objavio je da snijeg pada u nizu mjesta u Zagorju, gdje je jučer izmjereno i 30 stupnjeva Celzija.

Zagorje se bijeli❄️❄️❄️Hvala na fotkama❤️

Posted by Volim Zagorje on Tuesday, April 16, 2024

Trakošćan upravo ❄️Video: Kristina Majcen

Posted by Neverin on Tuesday, April 16, 2024

VIDEO: U Donjem Maclju pao snijeg, a prije samo dva dana bilo je čak 30 stupnjeva! ❄️❄️❄️Snimku nam šalje čitatelj. Kakvo je vrijeme kod vas? Pišite i šaljite fotke u komentarima! 👇🏻

Posted by Zagorje International on Tuesday, April 16, 2024

DHMZ je za danas najavio kako će se naoblačenje s kišom širiti sa sjeverozapada na ostale dijelove zemlje. Mjestimice su mogući i pljuskovi s grmljavinom koji su na Jadranu moguće izraženiji. Uz osjetno zahladnjenje kiša će ponajprije prelaziti u snijeg. Očekuje se stvaranje tanjeg snježnog pokrivača u Gorskom kotaru.