U sinoćnoj teškoj nesreći u Rijeci poginuo hrvatski olimpijac, ozlijeđen je njegov sin

Ovaj bivši skijaš sudjelovao je na dvama Zimskim olimpijskim igrama

FOTO: Pixsell / Hrvatski olimpijsko odbor

Sinoćnja nesreća u Rijeci odnijela je dva života, a jedan od poginulih je hrvatski olimpijac Antonijo Rački, javlja Novi list. Ovaj bivši skijaš sudjelovao je na Zimskim olimpijskim igrama u Lillehammeru 1994. godine i u Naganu 1998.

Osim što je u nesreći poginulo dvoje ljudi, ozlijeđeno je i troje ljudi. Neslužbeno se doznaje da je jedan od ozlijeđenih sin stradalog olimpijca.

U nesreći su sudjelovala dva vozila, osobno i teretno, a nesreću je izazvao 19-godišnji vozač osobnog vozila. U nepreglednom zavoju je izgubio nadzor nad autom i prešao na lijevu stranu kolnika te se izravno sudario s teretnim vozilom iz suprotnog smjera kojim je upravljao 62-godišnjak.

Dvoje poginulo na mjestu

Nakon nesreće, tri su osobe ispale iz osobnog vozila. Dvije su poginule na licu mjesta, a treća je teško ozlijeđena. Putnik (20) koji nije ispao iz automobila lakše je ozlijeđen.

Ozlijeđenim osobama medicinska pomoć je pružena u KBC Rijeka. Obojici vozača dijagnosticirane su teške ozljede.

Policija poziva vozače da uvijek prilagode vožnju uvjetima na cesti kako bi se izbjegle mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, osobito ovakvih s najtežim posljedicama.