Tuga u varaždinskom kraju. U slijetanju quada poginuli bratići, omiljeni majstor i veliki navijač Dinama

'Sve nas je ovo šokiralo'

FOTO: Pixsell / Ilustrativna fotografija

U Tuhovcu, naselju nedaleko Varaždinskih Toplica, sinoć je došlo do nesreće u kojoj su stradala dvojica muškaraca u dobi od 33 i 39 godine. “Vozili su se quadom šetnicom uz rijeku van naseljenog mjesta Tuhovec u smjeru mjesta Retkovec. Tom prilikom je uslijed neprilagođene brzine osobinama i stanju zemljanog puta, došlo do slijetanja quada u korito rijeke”, javlja varaždinska policija.

Dvojica muškaraca su poginula, a na mjesto događaja izašli su vatrogasci DVD-a Varaždinske Toplice, Tuhovec, Leskovec i Grešćevina. Većina poznaje stradale bratiće. “Bilo je traumatično. Kad god se prihvatite da ste dobrovoljni vatrogasac, morate imati na umu da je velika šansa da sudjelujete na nekoj intervenciji gdje je osoba koju poznajete”, kazala je zapovjednica DVD-a Varaždinskih toplica Marinela Belavić, zapovjednica DVD-a Varaždinskih Toplica za 24sata.

Smrt nesretnih muškaraca na mjestu događaja konstatirala je liječnica Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Po nalogu županijskog državnog odvjetnika tijela su prevezena na odjel Patologije varaždinske Opće bolnice, gdje će se obaviti obdukcija.

Poginula dvojica bratića

U nesreći su poginuli bratići A.M. i G.M. iz Tuhovca, piše Regionalni. A.M. je quadom išao na utakmicu prema igralištu Poleta iz Tuhovca, a u povratku je na vozilo s njim sjeo i G.M.

A.M. je imao vlastitu automehaničarsku radionu. Belavić kaže da je A.M. bio omiljeni majstor mještana. Servisirao je i njezin automobil, ali i vozila DVD-a. “Najgore od svega je da smo se u 17 sati vidjeli kad smo k njemu dovezli vozilo od DVD-a. Nažalost, on je u 20 sati već bio mrtav”, dodala je. A.M. je iza sebe ostavio zaručnicu s kojom je živio.

G.M. je prije godinu dana ostao bez oca, a živio je s majkom u Tuhovcu. Radio je kao kuhar u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, a bio je veliki navijač zagrebačkog Dinama. “Sve nas je ovo šokiralo”, rekla je poznanica obojice preminulih. Zbog strašne nesreće Varaždinske Toplice su proglasile dan žalosti u ponedjeljak, 15. travnja.