Tip kojeg zovu sisački Hulk izašao iz zatvora pa drogiran zlostavljao podstanarku iz Indije: 'Upao je u sobu i počeo me dirati'

Sud nije povjerovao u nadrealnu obranu 42-godišnjeg Šišakovića

FOTO: Facebook / Pixsell

Općinsko kazneni sud u Zagrebu nepravomoćno je osudio 42-godišnjeg Damira Šišakovića, poznatijeg pod nazivom “sisački Hulk”, na dvije godine zatvora zbog bludničenja nad državljankom Indije, piše Jutarnji list.

To kazneno djelo počinio je 2022., nedugo nakon izlaska s robije gdje je proveo nepunih šest godina. Sve se dogodilo krajem lipnja u kući njegove djevojke na području Zagreba, u kojoj je kao podstanarka živjela državljanka Indije.

Šišaković je, prema riječima žrtve, upao u njenu spavaću sobu oko 1 sat u noći te se ponašao kao psihopat. Tvrdi da ju je dirao i da je smrdio na alkohol. Nakon njegovog upada, otišli su u kuhinju gdje je uzela nož, a on joj je zgrabio ruku te se pritom porezala.

Uzela nož u ruke

“Molila sam ga da ode, a on je govorio na engleskom da ne zovem policiju i da ne kažem ništa stanodavki. Otišao je u svoj stan i pustio glasnu glazbu, a ja sam otrčala u kupaonicu i zaključala se.

Nazvala sam kolegicu i rekla što se dogodilo. On se vratio u stan, pred vrata kupaonice. Lupao je po njima i potrgao ih. Molio je opet da ne zovem policiju, a meni je ruka sve više krvarila”, kazala je žrtva, te dodala da je sve trajalo 45 minuta do sat vremena.

Državljanka Indije objasnila je da je posegnula za nožem iz bojazni da će je Šišaković napasti, te odbacila insinuacije da ga je pokušala ubosti. “Sisački Hulk” odbacio je krivnju, tumačeći da je nedugo prije tog događaja izašao iz zatvora te da je s društvom bio u izlasku i pio vino, pivo, rakiju te konzumirao kokain.

Bio pijan i drogiran

Tvrdi da je po povratku doma ušao u krivu prostoriju i vidio ženu koja je vrisnula. “Bio sam pijan i drogiran i onda je ona uzela nož, njime mahala te se porezala, a ja sam joj ga uzeo. Otišao sam u stan gore i vratio se k njoj”, kazao je.

Tvrdi i kako joj je kucao na vrata kupaonice kako bi provjerio treba li zvati hitnu, te da joj je rekao da ne zove policiju jer je već bio u zatvoru. No, sud nije povjerovao u Šišakovićevu obranu.

Jutarnji list piše da je sud kao otegotnu okolnost prilikom odmjeravanja visine kazne uzeo njegov recidivizam jer već ima dvije presude za bludne radnje, ali i za (ne)djela s elementima nasilja poput razbojništava i teških ozljeđivanja. Ujedno mu je izrečena sigurnosna mjera obaveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu u istom vremenskom periodu i izvršavat će se u okviru zatvorskog sustava.