Teška nesreća u Dicmu kod Dugopolja: pijan prešao u suprotnu traku i zabio se u drugi auto, u bolnici umrla 18-godišnjakinja

Policija će provesti kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim vozačem

08.09.2023.,Dicmo -  Oko 18:35 sati na cesti D1 na podrucju Dicma dogodila prometna nesreca, sudar dva osobna vozila. Cetiri  osobe prevezene na pruzanje lijecnicke pomoci. Cesta je u cijelosti zatvorena za promet. Na mjestu dogadjaja je  ocevid. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL
FOTO: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Danas u jutarnjim satima u splitskoj bolnici preminula je 18-godišnja putnica koja je stradala u sinoćnjoj teškoj prometnoj nesreći u Dicmu, na predjelu Prisoje.

Nesreća se dogodila u 18:35 kada je 44-godišnji vozač osobnog vozila, koji je vozio pod utjecajem alkohola, prešao u suprotnu traku i udario u automobil u kojem su se nalazile tri ženske osobe.

Dvije putnice teško ozlijeđene

Kako je izvijestila PU splitsko-dalmatinska nakon očevida, ostale dvije putnice, maloljetnica i 25-godišnjakinja, zadobili su teške tjelesne ozlijede i također se nalaze u bolnici.

U bolnici je završio i 44-godišnjak, a policija će, kako su objavili, nad njim provesti kriminalističko istraživanje. O prometnoj nesreći obaviješteno je nadležno općinsko državno odvjetništvo.

Smrtno stradala rukometašica

Kako piše 24 sata, 18-godišnjakinja koja je preminula u bolnici je rukometašica Maja Zorica, članica ŽARK Split, a tu informaciju potvrdila im je trenerica iz Splita.

Od tragično preminule rukometašice oprostio se Hrvatski rukometni savez i njem klub ŽARK Split, a utakmica njezinog kluba, koji je u subotu trebao igrati protiv Zrinskog u Solinu, je odgođena.