Netko se zaigrao s Photoshopom pa je u Australiji izbio ružan skandal. TV kuća je političarki povećala grudi, tvrde da je slučajno

'Ne mogu zamisliti da se ovo dogodi muškom zastupniku', kazala je

FOTO: Twitter

Australski informativni kanal 9News našao se na meti kritika nakon što je objavio montiranu fotografiju tamošnje zastupnice Georgie Purcell. Naime, fotografija je uređena tako da su zastupnici povećane grudi i otkriven dio trbuha.

Zastupnica Gornjeg doma u Victoriji objavila je originalnu i izmijenjenu fotografije na društvenim mrežama, uz komentar: “Ne mogu zamisliti da se ovo dogodi muškom zastupniku”.

Kanal 9News joj se ispričao i ustvrdio da je kriva “automatizacija pomoću Photoshopa“, piše BBC.

Ispričali se zbog ‘grafičke pogreške’

Inače, Purcell je najmlađa žena u parlamentu i često govori o “konstantnoj seksualizaciji i objektivizaciji” s kojom se suočavaju žene u tamošnjoj politici. Ovim potezom australskog medija ogorčeni su i drugi političari. “To nije način da se predstavlja bilo koja žena, a kamoli žena koja ima položaj u javnoj službi”, poručila je premijerka savezne države Victorije Jacinta Allan.

Šef programa 9Newsa Melbournea, Hugh Nailon, “bezrezervno” se ispričao gospođi Purcell zbog “grafičke pogreške”. “Kao što je uobičajena praksa, slika je promijenjena u veličini kako bi odgovarala našim specifikacijama. Tijekom tog procesa, automatizacija koju je napravio Photoshop stvorila je sliku koja nije bila u skladu s originalom”, kazao je.

Već se naslušala seksističkih komentara

Međutim, glasnogovornik Adobea, tvrtke koja stoji iza Photoshopa, za BBC je rekao: “Svaka promjena ove slike zahtijevala bi ljudsku intervenciju i odobrenje”.

Zastupnica Purcell je rekla da prihvaća ispriku, ali skeptična je prema objašnjenju 9Newsa. Inače, ona je i ranije bila meta seksističkih komentara, pošto je javno govorila o tome da je radila kao striptizeta za vrijeme pravnog fakulteta.