Ravnateljica zagrebačkog vrtića, onog u kojem poslužuju ovakve obroke, podnijela ostavku: 'Utvrdili smo probleme'

Roditelji i dio odgajatelja pobunio se zbog loše hrane i međuljudskih odnosa te uništenog inventara

FOTO: Dnevnik.hr

Ivana Knezović, ravnateljica dječjeg vrtića Vladimira Nazora u Zagrebu podnijela je ostavku nakon što su se roditelji i neki odgojitelji pobunili zbog loših uvjeta u vrtiću, doznaje RTL.

“Kada smo dobili informacije o stanju u vrtiću izašli smo na teren. Utvrdili smo da postoje problemi u vrtiću i nakon razgovora s ravnateljicom ona je Upravnom vijeću podnijela ostavku. Sa zdravstvene strane s hranom nema problema, ali s druge strane djelatnici Ureda su istražili situaciju i utvrdili da postoji potreba za unaprjeđenje nabave i pripreme hrane”, kaže pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Luka Juroš.

Odgojiteljica progovorila o uvjetima

Podsjetimo, odgojiteljica zagrebačkog vrtića požalila se zbog hrane koju u toj instituciji dobivaju djeca, a kako kaže, loše je i stanje međuljudskih odnosa zaposlenih te inventara vrtića.

“Variva su često samo voda s povrćem, bez imalo mesa, a kuharica galami kako je potrošila 17 kila mesa i svađa se. Krem juha od brokule, to vam je zazelenjena voda, kao žabokrečina. Faširance valjda peku u pećnici, izvana je sve brašno, a unutra je sve sirovo”, otkrila je prije nekoliko dana odgojiteljica za Dnevnik.hr.

Osim toga, oštećen je i inventar vrtića, a odgojitelji, tvrdi, mobingiraju jedni druge. Ravnateljicu je optužila i da je gruba prema zaposlenicima te da je se djeca boje. Sve te optužbe Knezović je ranije odbacila i tvrdila da je u vrtiću sve u skladu s propisima. Iz Grada su ranije rekli da su upućeni u situaciju te da im nije jasno zašto postoje ovi problemi jer je vrtić dobio novac za troškove održavanja. Inspekcija je utvrdila da je hrana u skladu s propisima.