Policija objavila uzrok teške prometne nesreće na cesti smrti u Dicmu, u kojoj je ozlijeđeno sedmero mladih

Iz splitskog KBC-a su potvrdili da je svih sedmero pacijenata zaprimljeno s lakšim ozljedama

12.12.2015., Dicmo - Jedna je muska osoba preminula na mjestu dogadjaja nakon izlijetanja osobnog vozila na cesti D1 u Dicmu koje se dogodilo nesto prije 5 sati. Druga osoba je prevezena na hitnu.rNa mjesto dogadjaja izisao je i drzavni odvjetnik.rPhoto: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Rano jutros oko 6.25 tri vozila su sudjelovala u prometnoj nesreći na D1 u Dicmu, a u Klinički bolnički centar u Splitu primljeno je čak sedmero ozlijeđenih osoba.

Iz splitskog KBC-a su za Slobodnu Dalmaciju potvrdili da je svih sedmero pacijenata zaprimljeno s lakšim tjelesnim ozljedama tj. ogrebotinama i udarcima.

“Pacijenti (29 godina, 26, 22 i 21 godinu) obrađeni su i otpušteni kućama. Još je u tijeku obrada preostalih pacijenata (30 godina, 28 i 33 godine), ali prema prvim informacijama, i oni će biti otpušteni” kazali su iz KBC-a.

Očevid je obavljen

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske su rekli da je očevid nesreće obavljen i da je utvrđena sumnja kako 29-godišnji vozač nije prilagodio brzinu osobinama i stanju ceste, odnosno gustoći prometa.

“Tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti, a on nije uspio zaustaviti svoje vozilo”, dodali su iz policije. Vozač je prednjim dijelom vozila udario u zadnji dio auta koje se nalazilo ispred njega. Auto je odbačen i udario je u vozilo ispred.

Cesta smrti

Inače, cesta na kojoj se dogodila prometna nesreća poznata je kao “cesta smrti”. Iako su na njoj postavljene kamere koje snimaju cestu još uvijek se nije smanjio broj poginulih na toj dionici.

U lipnju prošle godine na toj su cesti smrtno stradale dvije sestre u dobi od 25 i 21 godine, a poginule su dok su se svojim vozilom pokušale uključiti u promet. Svoj je život nešto prije te tragedije na toj cesti izgubila i 18-godišnja sportašica.