Policija upravo objavila kako je došlo do teške prometne nesreće kod Dubrovnika u kojoj su poginuli brat (21) i sestra (19)

Prometnu nesreću izazvala je albanska državljanka

FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL/Općina Gradac

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska objavila je detalje teške prometne nesreće u kojoj su poginule dvije osobe.

Na stranicama Općine Gradac objavljeno je da se radi o S.Đ. (21) i K.Đ. (19), bratu i sestri, a načelnik Općine Gradac zbog njihove je smrti proglasio Dane žalosti od 10. do 13. travnja.

Prometna se dogodila jučer oko 20.30 na državnoj cesti D8 na predjelu Ratac kod Slanog. Prometnu nesreću izazvala je albanska državljanka (29), a ona je zadobila lakše tjelesne ozljede.

Frontalni sudar

Ona je autom slovačkih registracijskih oznaka započela nepropisno pretjecati vozilo ispred svoga nakon čega je došlo do frontalnog sudara s autom kojim je upravljao 21-godišnjak. On i njegova suputnica poginuli su na licu mjesta.

Za vrijeme trajanja očevida promet na ovom dijelu državne ceste bio je u potpunosti zatvoren te je otvoren u 1.45.

POČIVALI U MIRU 💔💔Na temelju članka 40. Statuta Općine Gradac („Službeni glasnik“ broj 06/18- pročišćeni tekst, 11/20,…

Posted by Općina Gradac on Tuesday, April 9, 2024

Vozio sestru u školu

Slobodna Dalmacija javlja kako je brat vozio svoju sestru u Dubrovnik. Ona je tamo pohađala Medicinsku školu gdje je bila maturantica i živjela je u učeničkom domu.

Stjepan je radio u Hrvatskom autoklubu u Pločama i njegovi prijatelji kažu da je uvijek bio ljudima spreman pomoći. “Poznajem im oca, njih nisam poznavala, ali to je krasan čovjek i divna obitelj. Samo neka im Bog da snage da izdrže”, rekla je jedna mještanka Gradca.