Novi detalji strašne nesreće na A1. Sada se zna tko su neki od putnika u Mitsubishiju: 'Našli smo i svjedoke, ispitali smo ih'

Liječnici iz riječke bolnice kažu da s ozlijeđenima komuniciraju na engleskom

FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu dosad je potvrdilo identitet dviju osoba koje su u subotu rano ujutro bile u terencu čiji je vozač skrivio stravičnu nesreću na autocesti A1 u kojoj su poginule tri osobe. Identitete u svom priopćenju otkrili nisu.

Dodaju kako su dva svjedoka ispitana na dokaznom ročištu pred sucem istrage Županijskog suda u Karlovcu.

“Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke, nastavlja s dokaznim radnjama i izvidima radi utvrđivanja identiteta svih sudionika u prometnoj nesreći, kao i drugih okolnosti nastanka prometne nesreće”, priopćili su iz ŽDO-a.

Pacijenti izvan životne opasnosti

Tri osobe stradale u nesreći liječe se u Kliničkom bolničkom centru Rijeka. Riječ o muškarcima iz terenca koji je izazvao nesreću, a kako je kazao predstojnik Klinike za kirurgiju prof. dr. Miljenko Kovačević, ozlijeđeni su mlađe dobi, a jedan od njih je najvjerojatnije maloljetnik.

Ukupno je u nesreći lakše ili teže ozlijeđeno 12 osoba koje su osim u Karlovcu zbrinute u bolnicama u Zagrebu i Rijeci.

Kako je prof. dr. Kovačević izjavio za Novi list, pacijenti iz KBC-a Rijeka su zadobili teške ozljede, ali svi su izvan životne opasnosti.

‘Mislimo da su iz Egipta’

“Kod nas na Klinici liječi se troje bolesnika, dvoje se nalaze u jedinici intenzivne njege Zavoda za traumatologiju, a jedan na Zavodu za torakalnu kirurgiju. Jedan bolesnik je operiran u subotu, no svi su pacijenti izvan životne opasnosti”, poručuje predstojnik.

Kaže kako s njima komuniciraju na engleskom jeziku i da misli da su iz Egipta. “Još je rano za reći kada će biti otpušteni iz bolnice, no vjerujemo da će to biti krajem ovog ili početkom idućeg tjedna. U nesreći su, naime, zadobili teške tjelesne ozljede i tu govorimo o prijelomima zdjelice, ekstremiteta i kralježnice”, rekao je Kovačević.

Podsjetimo, dječak koji je u subotu ozlijeđen, a čiji su roditelji poginuli u nesreći, jučer navečer je pušten iz karlovačke Opće bolnice. Šesnaestogodišnjak se nalazio u automobilu riječkih oznaka u koji se zabilo vozilo marke Mitsubishi Pajero.

Dječak dobio psihološku pomoć

Kirurg iz karlovačke bolnice Nedjeljko Strikić rekao je da je dječak u dobrom fizičkom stanju te je dobio psihološku pomoć. Na liječničkoj njezi u karlovačkoj bolnici još su petorica ozlijeđenih stranaca od kojih su trojica teže ozlijeđena.

Preostali pacijenti zbrinuti su u zagrebačkim bolnicama te su također izvan životne opasnosti.

Prometnu nesreću skrivio je vozač automobila mađarskih oznaka koji je prema očevidu zbog prebrze vožnje udario u ogradu nakon čega je frontalno udario u automobil hrvatskih oznaka. Po neslužbenim podacima, u vozilu mađarskih oznaka bili su migranti, a poginuo je vozač.