Nezamisliva tragedija u Crnoj Gori. U požaru četiri osobe poginule, među njima i maloljetnici

Zapalilo se nekoliko objekata, uzrok požara je nepoznat

What appeares to be cooking gas causes a blast after a fire broke out at a residential house in Kathmandu on December 15, 2023. (Photo by PRAKASH MATHEMA / AFP)
FOTO: AFP/Ilustracija

Četiri osobe poginule su u požaru u Baru, naselju ispod brda Volujica u Crnoj Gori, javljaju tamošnji mediji. Među žrtvama je 19-godišnja djevojka, dvoje maloljetnika i još jedna ženska osoba, rekli su iz policije. Uzrok požara koji je buknuo rano jutros još uvijek je nepoznat.

“U četiri sata i 35 minuta pripadnici Službe zaštite i spašavanja su obavijestili dežurne da je u montažnim barakama pod Volujicom, u kojima žive osobe romske populacije, došlo do požara”, rečeno je je Radio Baru i Bar Infu iz policije, prenosi Al Jazeera.

Vatra je, dodaje se, zahvatila nekoliko objekata. “Ekipa barskih vatrogasaca je na lice mjesta stigla s nekoliko vozila, a tijekom akcije gašenja požara pronađena su četiri, neidentificirana tijela“, rekli su još iz policije.

Očevid u tijeku

“Nisam iznenađena, samo smo čekali da se ovako nešto dogodi jer o Romima u Baru ne brine nitko. Samo je bilo pitanje kolika će biti šteta”, rekla je Ljiljana Vuković iz NVU Žene Bara.

Crveni križ je na terenu, donose hranu i pomoć obitelji nastradalih. Očevid je u tijeku.