Medicinske sestre drogirale pacijente s moždanim udarom jer im ih se nije dalo slušati. Procurile monstruozne poruke

Dvije Britanke proglašene su krivima za nezakonito drogiranje pacijenata zbog vlastite zabave, ali i kako bi si olakšale posao

Nurses walk down a corridor in the intensive care unit at the pediatric ward of Berlin's Saint Joseph hospital on December 13, 2022. Corona, flu, RSV - three infections are currently plaguing hospitals. (Photo by John MACDOUGALL / AFP)
FOTO: AFP/Ilustracija

Dvije medicinske sestre iz Velike Britanije, Catherine Hudson (54) i Charlotte Wilmot (48) proglašene su krivima za nezakonito drogiranje pacijenata – i to zbog vlastite zabave i olakšavanja posla.

U presudi stoji da su zlostavljale pacijente za koje su skrbile na jedinici za moždane udare u bolnici Blackpool Victoria u Lancashireu između veljače 2017. i studenog 2018.

Sestra Hudson proglašena je krivom za drogiranje troje pacijenata, dok je njena kolegica Wilmot proglašena krivom za poticanje Hudson da uspava pacijente, javlja Sky News.

Otkrila ih studentica

Policijska istraga pokrenuta je nakon što je jedna studentica, medicinska sestra na praksi, rekla policiji da je 2018. vidjela kako Hudson pacijentu daje Zopiclone bez recepta. Radi se o tableti za spavanje za koju se smatra da može biti opasna po život ako se daje na neodgovarajući način.

Tužitelji su rekli da su poruke koje su razmjenjivale optužene medicinske sestre otkrile “kulturu zlostavljanja”. Tužitelj Peter Wright rekao je poroti da su se zdravstvene radnice prema pacijentima odnosile s “prijezirom”, a ne s “brigom i suosjećanjem”.

“Davale su im sedative kako bi se zabavile ili kako bi ih utišale, a sebi posao učinile lakšim”, kazao je. “Mislile su da je to zabavno. Bilo je to nešto čime bi se hvalile na društvenim mrežama i dijelile s drugim članovima osoblja istog smisla za humor”, dodao je.

‘Već razmišljam da mu dam duplo’

U jednoj od poruka koje su kolegice razmijenile, piše: “Večeras ga uspavaj do neba” i “Već razmišljam da mu dam duplo”.

Medicinska sestra Hudson, inače majka troje djece, zanijekala je sve optužbe, tvrdeći da su navedene poruke bile “samo šala”, piše Sky News.