Majka jednog od ubojica male Danke prvi put izašla u javnost. Brani sina: 'Netko drugi je to napravio i njemu smjestio'

Dejanov otac i brat uhićeni su zbog sumnje da su pomagali u zločinu

Majka jednog od dvojice osumnjičenih za ubojstvo malene dvogodišnje djevojčice Danke Ilić po prvi put je izašla u javnost. Branila je sina tvrdeći da mu je netko namjestio zločin, piše Blic.

“Netko drugi je to napravio pa je njemu smjestio. Plašim se policije, bojim se svih, samo me fotografiraju. Bili su, iznijeli svašta, sedam papira imam”, rekla je Svetlana Dragijević, majka Dejana Dragijevića, koja je prvi put izašla iz kuće nakon pogreba svog drugog sina, koji je umro u policijskom pritvoru gdje je završio zbog optužbi da bratu pomogao sakriti tijelo ubijene Danke.

‘Rodbina nije došla na sprovod’

“Motornu pilu su odnijeli, bili su ti u bijelim odijelima, uzimali briseve. Od 10 do pola tri ujutro su bili. Ima sve u papirima, sve piše. Samo meni dušu da uzmu! Ne znam ništa, ništa ne znam! Bili su susjedi na sprovodu, rodbina nije došla. A sada moram sama kod doktora, nema tko da me vodi”, ispričala je Svetlana.

Tijekom razgovora s novinarima, navodi Blic, Svetlana je nekoliko puta ponovila da ju je strah biti sama. “Iz Hitne dolaze i mjere mi tlak. Dolaze susjedi navečer i sjede sa mnom”, dodaje. Kaže da nije u kontaktu sa sinom, ali ustraje da on nije kriv i da je sve namještaljka.

Potraga je i dalje u tijeku

Podsjećamo, Danka Ilić iz Bora, stara nepune dvije godine, nestala je u utorak, 26. ožujka. Istragom je otkriveno da je djevojčica ubijena i to je priopćeno 4. travnja. Dijete su autom, kako se sumnja, udarili Srđan Janković i Dejan Dragijević. Nesretna djevojčica je bila još živa nakon udarca, ali je potom zadavljena.

Dejanov otac i brat uhićeni su zbog sumnje da su pomagali u zločinu. Brat Dalibor je preminuo, a ocu je određen pritvor. Potraga je za tijelom djevojčice se nastavlja na području sela Zlot, kanjonu obližnje rijeke i špilje, ali za sada bez rezultata i novih saznanja.