Burno na splitskom Gradskom vijeću, sukobili se dogradonačelnik Ivošević i vijećnica Bekavac: 'Rekao mi je da sam poludjela'

'Možete upaliti i vidjeti, reći da je netko poludio na mene nije uvreda, to je govor', rekao je Ivošević

30.03.2023., Split - Bojan Ivosevic na konferenciji za medije o kaznama Drzavnog inspektorata. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
FOTO: Miroslav Lelas/PIXSELL

Razgovor o vrtićima na Gradskom vijeću Splita naglo je prekinut kada je HGS-ova vijećnica Lidija Bekavac optužila dogradonačelnika Bojana Ivoševića za vrijeđanje. Bekavac je i napustila sjednicu.

“Usred rasprave, ničim izazvan, gospodin zamjenik gradonačelnika Ivošević je po tko zna koji put iskazao nasilje prema ženama. Rekao mi je da sam ja poludjela”, rekla je Bekavac, donosi Dnevnik Nove TV.

Sjednicu je napustio i HDZ, u znak podrške zastupnici, pa su kasnije održali konferenciju. “Ovo nije prvi put da Ivošević vrijeđa žene i službenike i svakog tko mu se nađe na putu. Smatram da treba jasno poručiti da smo svi protiv nasilja”, rekao je Tomislav Šuta, predsjednik HDZ-a Split.

Vrijeđanje u hodniku

Ivošević se branio time da je krivo shvaćen, te da zapravo vijećnicu nije vrijeđao. No, uvrede su, čini se, kasnije pale u hodniku. Ivošević je govorio da mu je Šuta rekao da je smeće. “Ja sam čuo da ste vi razgovarali s njim i da je rekao da su drugi ljudi smeće”, rekao je.

Kaže kako je vijećnici rekao da je poludjela na njega, odnosno da se na njega iznervirala. Kaže i kako to nije bila uvreda.

“Možete upaliti i vidjeti, reći da je netko poludio na mene nije uvreda, to je govor. A ove nakaze ovdje vole teatralizirati”, rekao je splitski dogradonačelnik. Bekavac je poručila da Ivošević ima “kratki fitilj”, da je “van kontrole”, te da ga se više ne može tolerirati. Dogradonačelnik je pak uvjeren da nije ništa krivo napravio, pa se nije ispričao vijećnici.