Izgleda da je Zdravko Mamić izbačen iz Dinama

Njega, Zorana Mamića i Damira Vrbanovića više nema u registru članova Dinama

FOTO: screenshot

Izgleda da Zdravko Mamić više nije član Dinama. To su jutros objavili iz Udruge Dinamo to smo mi.

“Predstavnik Udruge članova Dinama ‘Dinamo to smo mi’ prošlog je tjedna obavio uvid u registar članova Dinama među kojima više nema Zdravka Mamića, Zorana Mamića i Damira Vrbanovića, trojice nepravomoćnih osuđenika za izvlačenje 116 milijuna kuna iz kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna”, priopćili su danas iz Udruge Dinamo to smo mi.

Po Statutu Dinama ne mogu biti članovi

Udruga je, inače, u svibnju ove godine od Uprave kluba zatražila njihovo isključenje iz članstva. Zahtjev su uputili prije presude suda u Osijeku, a temeljili su ga na članku 19. Statuta Dinama. U tom članku stoji kako ‘će Klub zahtjev za članstvom odbiti osobi za koju je pravomoćno utvrđeno da je Klubu svojim ponašanjem i radnjama nanijela štetu, kao i za vrijeme dok traju odgovarajući postupci’.

“Pozdravljamo ovu činjenicu da oni koji su oštetili Dinamo više nisu njegovi članovi. Iduće što klub treba učiniti je zatražiti od njih da vrate protupravno stečenu imovinsku korist, što je Skupština Dinama propustila učiniti. Ako oni to neće učiniti, naravno da ćemo mi morati podnositi takav zahtjev, ali isto tako i tražiti odštetu i kaznenu odgovornost od članova Skupštine kluba koji su glasali da Dinamo nije oštećen što je sud u Osijeku jasno demantirao nepravomoćnom presudom”, poručio je Juraj Čošić, predsjednik Udruge ‘Dinamo to smo mi’.