Politika & Kriminal

U Međimurju je umro 34-godišnji muškarac zaražen koronom. Bio je teško bolestan

U Međimurskoj županiji danas imaju 54 nova slučaja

08.12.2020., Cakovec- Zupanijska bolnica Cakovec.
Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
FOTO: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata potvrđena su 54 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umro je 34-godišnji muškarac s brojnim pridruženim bolestima, priopćili su u utorak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Po podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, obrađeno je 217 uzoraka, od čega su evidentirana 42 pozitivna nalaza, što je 19,4 posto pozitivnih od broja testiranih.

Oporavilo se 70 osoba

Obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentirana su dva pozitivna nalaza, na temelju kliničke slike virus je dijagnosticiran kod još dvije osobe, a iz drugih županija prijavljeno je osam slučajeva. Do utorka je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 54.086 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurja.

U protekla 24 sata oporavilo se 70 osoba, pa je broj pozitivnih osoba na današnji dan 539. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 86 pacijenata. U protekla 24 sata hospitalizirano je 15, a otpušteno osam pacijenata, dok su tri pacijenta na invazivnoj respiraciji.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu