Politika & Kriminal

Neki tip je po društvenim mrežama širio laži o strašnim nuspojavama cjepiva. Dobio je 30 dana zatvora uvjetno

Muškarca iz Primorsko-goranske županije sud je osudio uvjetno

A nurse proceeds to a vaccination against the coronavirus disease (COVID-19) by Sputnik V (Gam-COVID-Vac) vaccine at a clinic in Moscow on December 5, 2020, amid the ongoing coronavirus disease pandemic. - Russian President has told authorities to begin "large-scale" vaccinations among at-risk populations. The drugs should be made generally available to the Russian public in early 2021. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
FOTO: AFP

Muškarac s područja Rijeke, star 61 godinu, osuđen je na uvjetnu kaznu od 30 dana zatvora jer je na društvenoj mreži objavljivao i širio lažne i uznemirujuće vijesti o cjepivu protiv bolesti COVID-19.

Izvijestila je to Policijska uprava primorsko-goranska iz koje navode kako je 61-godišnjak 26. siječnja na društvenoj mreži širio lažne vijesti o teškim nuspojavama cjepiva protiv Covida kod određenih osoba.

Remetio javni red i mir

Takvim, kako navode, remećenjem mira i spokojstva građana, prekršio je Zakon o remećenju javnog reda i mira te je protiv njega pokrenuta kriminalistička istraga.

Po završetku istrage protiv osumnjičenog je podnesen optužni prijedlog, a jučer je doveden i pred općinski sud na kojem je proglašen krivim i uvjetno osuđen na 30 dana zatvora.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu