Komentari

Senzacionalni Filipović nije se zaustavio na tezi da Škoro igra za Tomaševića, u medije gura još bizarniju priču

U čudesnoj kampanji, kandidat HDZ-a za Zagreb najavljuje kraj modela upravljanja kojeg je svojim glasom podržavao četiri godine

15.09.2020., Zagreb - HDZ-ov gradski zastupnik Davor Filipovic, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. 
Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
FOTO: Tomislav Miletic/PIXSELL

Pametnom dosta, zaključio bi klasični pobornik teorije zavjera na Facebooku. I stvarno, tek jedno pitanje nakon što je "razotkrio" Škare-Ožbolt, Filipović tvrdi da je Škoro lažni domoljub, pa poentira: "Pametnome dosta!".

Svakih se čudesa može, eto, naučiti iz kampanje Davora Filipovića, jedne od najupečatljivijih u novijoj povijesti demokratske Hrvatske. Od bitke za pobjedu obećanjem o izgradnji tvornice cjepiva u gradu i zemlji u kojoj je Imunološki zavod propao čekajući, do matematičkih novotarija poput one koja anketnu razliku od 0,2 posto naziva “odvajanjem od konkurencije”.

No, iako je sam finiš kampanje, Filipović se ne umara. Miroslav Škoro je, naučili smo, a naučio je dobro i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika tezu koju je prvi plasirao Andrej Plenković, kriv za pobjedu Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima. E, ali Filipović i zagrebački HDZ otišli su korak dalje – Škoro se, vele, kandidirao na zagrebačkim izborima kako bi omogućio da pobijedi – Tomislav Tomašević.

Svi za Tomaševića?

Na točci gdje je sasvim opravdano posegnuti za tabletom protiv glavobolje, međutim, Filipović dodaje gas – i Vesna Škare-Ožbolt se kandidirala da pomogne – Tomaševiću! “Cijela njena kandidatura usmjerena je da bi napravila štetu HDZ-u i pomogla Tomaševiću da postane gradonačelnik”, veli Filipović u razgovoru za današnji Večernji list.

Da se možda i Troskot nije kandidirao da pomogne Tomaševiću? I Jelena Pavičić-Vukičević? Klisović!? Kvragu, možda u ovih nekoliko dana otkrijemo i majku svih zavjera protiv HDZ-a – da se Tomislav Tomašević kandidirao za gradonačelnika Zagreba kako bi napravio štetu HDZ-u i pomogao – Tomaševiću da postane gradonačelnik?

Nakaradni model

Pametnom dosta, zaključio bi klasični pobornik teorije zavjera na Facebooku. I stvarno, tek jedno pitanje nakon što je “razotkrio” Škare-Ožbolt, Filipović tvrdi da je Škoro lažni domoljub, pa poentira: “Pametnome dosta!”.

Osim svehrvatske zavjere protiv stožerne stranke hrvatskog naroda, Filipović u ovoj kampanji hrabro razotkriva nakaradni model kojim se vladalo u Zagrebu i pravednički poručuje Jeleni Pavičić-Vukičević da kako vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada. No, ima i utjehu za već pomalo rastrojene čitatelje. “Dobra je stvar što će to potrajati do 30. svibnja, nakon čega će takav model upravljanja našim gradom zauvijek postati prošlost”.

Samo prvi krug

Ovdje valja naglasiti kako je “model upravljanja našim gradom” u posljednjem mandatu onaj kojeg je Filipović do zadnjeg dana podržava svojim glasom u Skupštini, ali što sad – čovjek je valjda progledao na vrijeme i razotkrio svu nakaradnost modela kojeg je odlučan mijenjati.

Svakih se, dakle, čudesa može naučiti iz kampanje Davora Filipovića, jedne od najupečatljivijih u novijoj povijesti demokratske Hrvatske. Samo jedna stvar ipak ostaje malo nejasna – Filipović, kako kaže, očekuje da će za gradonačelnika biti izabran u drugom krugu. Stari, daj još malo gasa, možeš ti to riješit’ i u prvom…

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu